Behandeling

Je kunt je telefonisch, via de email of het contactformulier aanmelden voor een eerste gesprek. Dit gesprek vindt meestal binnen 2 weken plaats. Doel van dit gesprek is om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je klachten, welke gevolgen dit voor jou heeft in het dagelijkse leven en hoe jij hiermee omgaat. Natuurlijk bepaal jij of er een goede klik is met mij als therapeut en of je verder wil gaan. Het aantal gesprekken is afhankelijk van de klachten, jouw behoefte en je eigen inzet.

Een therapie en/of coachingstraject duurt gemiddeld tussen de 5 en 10 sessies. Dit is korter waar mogelijk en langer waar nodig.

Mensen zijn vaak geholpen met het krijgen van nieuwe inzichten. Dit betekent op een andere manier de zaken bekijken en benaderen. De wereld kan je niet veranderen, maar wel de manier waarop jij erin staat. Soms kom je tot de ontdekking door zaken anders aan te pakken, de wereld anders op je zal reageren. Soms ook niet, maar voel je je toch gelukkiger met de manier waarop je de dingen aanpakt.
Mijn werkwijze bestaat uit een combinatie van gesprekken en praktische oefeningen, soms helpt het oefenen van ander gedrag je klachten te verminderen. Hierdoor krijg je een beter inzicht in knelpunten en de mogelijkheid om snel en effectief tot verandering te komen. De begeleidingsvorm die gekozen wordt, is afhankelijk van je hulpvraag en komt in overleg tot stand.

Afzeggen van een afspraak
Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het me 48 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Later afzeggen wordt door de praktijk in rekening gebracht.

Doorverwijzen
Het kan voorkomen dat je wordt doorverwezen naar een andere zorgverlener of instantie, omdat deze je beter kan helpen. Natuurlijk vindt een doorverwijzing alleen plaats in overleg met jou en je huisarts.